Vad är softshell?

Än så länge är Softshell-jackor ganska ovanliga till barn och juniorer, men har blivit desto populärare hos vuxna. Nanook gör en fin till barn & Didriksons en väldigt prisvärd till juniorerna.  Eftersom det inte är helt lätt att reda ut begreppen i funktions-djungeln alla gånger så gör jag , med hjälp av Utemagasinet, ett tappert försök vad gäller SOFTSHELL.

Någonstans mitt emellan SKAL & FLEECE befinner sig SOFTSHELL. Sköna, mjuka, smidiga, följsamma plagg som ska funka både som ytterplagg och som mellanlager. Tyget är oftast vattentätt och vindtätt men sömmarna är inte tejpade som på ett skalplagg, det gör att Softshellen klarar lättare regn men behöver kompletteras med ett SKAL när regnet blir ihållande.

Ju tjockare en Softshell är desto bättre isolerar den men desto sämre transporterar den bort fukt så det gäller att välja utifrån hur Softshellen ska användas. Det är också viktigt att Sofshellen är strechig så att jackan funkar vid rörelse, lek & aktivitet. Kolla gärna detaljer som dragkedjor,fickor, om den har huva och så vidare. Allt sånt säger nåt om funktionen.

Kommande veckan kör vi specialpris på Didriksons Spoon, en Softshell för juniorerna i mellantjockt material, funkar fint som ytterplagg & som mellanlager.

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Vad är softshell?

  1. Ping: 2010 in review | uteungar.se

Lämna en kommentar